Du er ikke alene med type 2-diabetes

Af Bo Gandil

 


Mange mennesker med diabetes har de samme tanker og udfordringer. Det kan være givende at dele erfaringer, tanker og løsninger med andre, som står i samme situation, og der er heldigvis mange steder, hvor du kan gå hen og møde et fællesskab omkring diabetes.

Sundhedstilbud i din kommune
Alle kommuner har sundhedstilbud til mennesker, som lever med type 2-diabetes. Her kan du mødes med andre i samme situation og lære mere om sygdommen. Du kan få hjælp til sund kost og komme i gang med at motionere sammen med andre.

Diabetesforeningen
I Diabetesforeningen er der også mange muligheder for at mødes:

  • Lokalforeninger: I Diabetesforeningens lokalforeninger holdes der mange mange arrangementer - fra foredrag til gåture. 
  • Motivationsgrupper: Det kan være rart at mødes med andre, der har de samme udfordringer som en selv. Her er der mulighed for at dele tanker og bekymringer. Der er også mulighed for at få gode ideer og dele erfaringer med andre i samme situation. 
  • Diabetesrådgivere: Diabetesforeningen har også diabetesrådgivere, som man kan ringe og skrive til. Der er bl.a. diabetessygeplejersker, diætister, socialrådgivere og frivillige rådgivere, der har diabetes og kan rådgive og hjælpe med mange af de udfordringer, som man støder på i hverdagen med diabetes. 
  • Diabetesforeningens blog: På Diabetesforeningens blog fortæller mennesker med diabetes om livet med diabetes.
  • Diabetesforeningen Facebook-side: Diabetesforeningens Facebook-side er et godt sted at holde sig opdateret. 

 

 

 

 

 

Har du spørgsmål?
Telefon: 7196 8844
E-mail: support@kiap.dk

Kontakt
KiAP - Kvalitet i Almen Praksis
J.B. Winsløws Vej 9A, stuen
5000 Odense C

Om forløbsplan

Forløbsplanen giver patienter adgang til information om deres kroniske sygdom. Hensigten med forløbsplanen er, at sikre overblik og viden om eget forløb og behandling.

Forløbsplan er udviklet i et samarbejde mellem Sundheds og Ældreministeriet og Praktiserende Lægers Organisation.