Kost og type 2-diabetes
Af Bo Gandil
Når du lever med type 2-diabetes, betyder kosten rigtig meget for din sygdom, sundhed og livskvalitet.
Det er en god ide at spise varieret og ikke for meget. Generelt er det en god ide at se efter Nøglehulsmærket på fødevarer, når du køber ind, da disse fødevarer har et lavt indhold af sukker, salt og fedt.
Her er nogle gode tommelfingerregler til din kost:
- Spis magert kød og kødpålæg med under 10% fedt.
- Spis meget grønt - gerne til hvert måltid.
- Spis mindre portioner.
- Erstat slik med frugt eller lignende.
- Spis mere fisk.
- Vælg fuldkornsprodukter, f.eks. havregryn, rygbrød, fuldkornsbrød, fuldkornsris og pasta.
- Vælg fedtfattige mejeriprodukter som mælk og ost.
Nyere forskning viser, at der er flere forskellige måder at spise på, som du kan lade sig inspirere af.
Relaterede artikler:
Kostråd
Blodsukker og type 2-diabetes
Derfor virker livsstilsændringer
Eksterne artikler:
Videncenter for Diabetes - Mad og drikke
Diabetesforeningen - Opskrifter