Kost og type 2-diabetes

Af Bo Gandil

 


Når du lever med type 2-diabetes, betyder kosten rigtig meget for din sygdom, sundhed og livskvalitet.

Det er en god ide at spise varieret og ikke for meget. Generelt er det en god ide at se efter Nøglehulsmærket på fødevarer, når du køber ind, da disse fødevarer har et lavt indhold af sukker, salt og fedt.

Her er nogle gode tommelfingerregler til din kost: 

  • Spis magert kød og kødpålæg med under 10% fedt.
  • Spis meget grønt - gerne til hvert måltid.
  • Spis mindre portioner.
  • Erstat slik med frugt eller lignende.
  • Spis mere fisk.
  • Vælg fuldkornsprodukter, f.eks. havregryn, rygbrød, fuldkornsbrød, fuldkornsris og pasta.
  • Vælg fedtfattige mejeriprodukter som mælk og ost.
Nyere forskning viser, at der er flere forskellige måder at spise på. Det kan du læse mere om via linket nederst.
Her kan du også links til kostråd og opskrifter.

 

 

 

 


Hvem er KiAP?

KiAP er en sammentrækning af Kvalitet i Almen Praksis. Et samarbejde mellem praktiserende læger (PLO), Danske Regioner og Kommunernes Landsforening om at udvikle og kvalitetssikre patienters behandling i den almene praksis. Forløbsplan.dk er i den forbindelse en fælles platform, som sikrer patienter og læger overblik over behandling og udvikling af sundhed, sygdom og symptomer.

Kontakt
KiAP - Kvalitet i Almen Praksis
J.B. Winsløws Vej 9A, stuen
5000 Odense C
www.kiap.dk

Har du spørgsmål?
Telefon: 7196 8844
E-mail: support@kiap.dk