Danmark er dejlig - og der er hjertestier i hele landet!

Af Henrik Rasmussen

 

I forbindelse med corona har mange af os være mindre fysisk aktive og været mere hjemme, end vi plejer. Nu er de fleste af os vaccineret, og vi kan begynde at leve mere, som vi plejede og komme mere ud igen. 

Selv om det danske vejr kan være lunefuldt, er naturen i Danmark altid tilgængelig og smuk på sin helt egen måde. Selv om det kan virke uoverskueligt at komme op af stolen og ud i det fri, fortryder man aldrig en gåtur, hvis blot man har det rigtige tøj på.

Både Sundhedsstyrelsen og Hjerteforeningen anbefaler 30 minutters motion om dagen. Det er en anbefaling, der gælder for alle danskere. Hvis du er ældre eller har kronisk sygdom, er det endnu mere vigtigt.

En frisk gåtur giver mange gevinster

Fysisk aktivitet virker positivt på blodtryk, blodsukker og kolesterol og beskytter derfor mod type 2 diabetes og hjertesygdom. Derudover øges både muskelstyrke og balance, hvilket er vigtigt for fortsat at kunne være fysisk aktiv og klare sig selv. Endelig har fysisk aktivitet en positiv effekt på dit mentale helbred. På den måde kan man sige, at en aktiv krop er en sund krop, og begge dele er vigtige for at have det godt psykisk. Det er en god måde at drage omsorg for dig selv og dine nærmeste på.

Når det er sagt, er det også vigtigt, at du er fysisk aktiv på en måde, som du kan lide, så det ikke bliver en sur pligt, men oftest er en god oplevelse. Hjerteforeningen har i hele landet markeret hjertestier. Der er en oversigt på Hjerteforeningens hjemmeside. Der er mulighed for at gå med på ture, som Hjerteforeningen arrangerer, og der er også mulighed for at gå turene alene eller sammen med en af dine kære.

 

Eksterne artikler:

Hjertestier i Danmark

 


Hvem er KiAP?

KiAP er en sammentrækning af Kvalitet i Almen Praksis. Det er et samarbejde mellem praktiserende læger (PLO), Danske Regioner og Kommunernes Landsforening om at udvikle og kvalitetssikre patienters behandling i den almene praksis. Forløbsplan.dk er i den forbindelse en fælles platform, som sikrer patienter og læger overblik over behandling og udvikling af sundhed, sygdom og symptomer.

Kontakt
KiAP - Kvalitet i Almen Praksis
Thomas B. Thriges Gade 48
Opgang E, 1. sal
5000 Odense C
www.kiap.dk

Datasikkerhed

Teknisk support
Telefon: 7196 8844
E-mail: support@kiap.dk