Det er dit liv med KOL

Af Henrik Prinds Rasmussen

 

KOL er en kronisk sygdom, og der er på nuværende tidspunkt ingen mulighed for at blive helbredt. Men der er mulighed for, at du bremse sygdommen og mindske dens udvikling - eller du kan få den til at udvikle sig hurtigere end nødvendigt. 

Det er din krop, og det er dig, der bestemmer, hvordan du vil håndtere din sygdom. Det betyder også, at det er dig, der bestemmer, hvilken behandling du vil følge.

Der er mulighed for at dæmpe symptomerne på KOL både gennem livsstilsændringer og medicin. Din praktiserende læge kan beskrive fordele og ulemper ved forskellige typer af behandling og dermed hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er rigtigt og vigtigt for dig. Men det er kun dig, der kan vælge at følge en behandling, eller lade være. 

Hvis du ikke forstår eller er enig i din læges behandlingsforslag, er det vigtigt, at du taler med lægen om det. 

Det kan også være, at du synes, at det er svært at følge din behandling - fortæl din læge, hvad der er svært, så du enten kan få en bedre vejledning eller få tilbud om en anden behandling, som passer bedre til dig. 

Hvis der er ordineret medicin, som du ikke tager, er det afgørende, at du fortæller din læge om det, så lægen har det rigtige udgangspunkt at vejlede dig ud fra.

 

 


Hvem er KiAP?

KiAP er en sammentrækning af Kvalitet i Almen Praksis. Det er et samarbejde mellem praktiserende læger (PLO), Danske Regioner og Kommunernes Landsforening om at udvikle og kvalitetssikre patienters behandling i den almene praksis. Forløbsplan.dk er i den forbindelse en fælles platform, som sikrer patienter og læger overblik over behandling og udvikling af sundhed, sygdom og symptomer.

Kontakt
KiAP - Kvalitet i Almen Praksis
Thomas B. Thriges Gade 48
Opgang E, 1. sal
5000 Odense C
www.kiap.dk

Datasikkerhed

Teknisk support
Telefon: 7196 8844
E-mail: support@kiap.dk