Arbejdsliv og KOL

Af Bo Gandil Jakobsen

 

Når man har KOL kan der blive problemer i forhold til jobbet. Nogle med KOL vil have flere sygedage. Hvis det er muligt vil det være en god ide, at snakke med sin chef og også evt. kolleger, som jo skal stille op når du ikke er der. Hvis man ved hvad baggrunden er og man har et godt forhold til hinanden kan det være meget nemmere i hverdagen at bakke dig op, og man undgår alt for meget dårlig samvittighed. Du kan også få en paragraf 56 aftale med kommunen, således at din arbejdsgiver får nedsat sine udgifter i forbindelse med dit fravær.

På arbejde kan der også være funktioner, som man har svært ved at klare, fx at gå på trapper eller fysisk belastende funktioner. Her er det vigtigt at kende sine egne grænser og få snakket om det med kolleger og chef, så det ikke medfører konflikt eller problemer.
Fortæl kollegerne hvad de skal gøre - eller ikke gøre - når du er påvirket af din KOL og f.eks. harhoste og åndenød. Snak gerne med dine kolleger om hvad det betyder for dig. Det kan også være sådan, at når du hoster, så skal de bare ade dig gøre det i fred.

Hvis du er i en situation hvor du søger nyt arbejde, kan det være en god ide at tænke over, hvad du vil /kan stille op til.

 

Mere information:

Sundhed.dk - om arbejdslivet

 

 

 

 

Har du spørgsmål?
Telefon: 7196 8844
E-mail: support@kiap.dk

Kontakt
KiAP - Kvalitet i Almen Praksis
J.B. Winsløws Vej 9A, stuen
5000 Odense C

Om forløbsplan

Forløbsplanen giver patienter adgang til information om deres kroniske sygdom. Hensigten med forløbsplanen er, at sikre overblik og viden om eget forløb og behandling.

Forløbsplan er udviklet i et samarbejde mellem Sundheds og Ældreministeriet og Praktiserende Lægers Organisation.