Sundhedsmappen lukker i efteråret 2024, men adgangen til dine sundhedsdata bevares via sundhed.dk. Du kan allerede nu se din Forløbsplan på Sundhedsjournalen

Den første tid med type 2-diabetes

Af Bo Gandil

 

Når du har fået konstateret type 2-diabetes, er der nye vilkår for dit liv, som du skal forholde dig til. Du kan selv gøre meget hjemme i hverdagen, mens dit lægehus og andre behandlere kan hjælpe dig med målinger, rådgivning og behandling.

Dette kan du selv gøre:
Sund kost og fysisk aktivitet gør en stor forskel for, hvor godt du lever med din type 2-diabetes. 

  • Kost: Det er vigtigt at spise fedtfattigt, varieret og ikke for meget. Det er rigtig godt at spise masser af grøntsager og frugt, fisk og fuldkornsprodukter. Det er desuden en fordel at vælge kød og mælkeprodukter med lavt fedtindhold.
  • Fysisk aktivitet: Hvis du er fysisk aktiv, kan du påvirke dit blodsukker, blodtryk og kolesterol i en positiv retning. Det er alle forhold, der er vigtige for, om du lever et godt liv med type 2-diabetes. Regelmæssig fysisk aktivitet kan derfor betyde, at du har brug for mindre medicin og får færre gener af din sygdom.


Dette kan dit lægehus og andre behandlere hjælpe dig med:
Din egen læge eller sygeplejerske i dit lægehus vil sørge for at kontrollere blodtryk, kolesterol og blodsukker regelmæssigt. Hvis der er behov for medicin, vil lægehuset også sørge for det. Ud over at blive fulgt i lægehuset, vil du også få tilbudt kontrol ved øjenlæge og fodterapeut.

 

 


Hvem er KiAP?

KiAP er en sammentrækning af Kvalitet i Almen Praksis. Det er et samarbejde mellem praktiserende læger (PLO), Danske Regioner og Kommunernes Landsforening om at udvikle og kvalitetssikre patienters behandling i den almene praksis. Forløbsplan.dk er i den forbindelse en fælles platform, som sikrer patienter og læger overblik over behandling og udvikling af sundhed, sygdom og symptomer.

Kontakt
KiAP - Kvalitet i Almen Praksis
Thomas B. Thriges Gade 48
Opgang E, 1. sal
5000 Odense C
www.kiap.dk

Datasikkerhed

Teknisk support
Telefon: 7196 8844
E-mail: support@kiap.dk