Corona og kronisk sygdom

Af Henrik Rasmussen

 

Det er vigtigt, at vi passer på hinanden ved at holde afstand. Det har vi efterhånden lært efter lang tid med coronavirus i Danmark. Det er rigtigt og særlig vigtigt, hvis du har KOL, diabetes eller hjertesygdom, fordi du dermed er mere sårbar.

Du passer godt på dig selv, når du er god til at holde afstand, undgår unødig tæt kontakt med mennesker, som ikke er en del af din nærmeste familie eller nærmeste omgangskreds, bruger håndsprit eller håndsæbe jævnligt og altid inden, du rører ved mad eller dit ansigt.

Det er også vigtigt at undgå samvær med mennesker, der har symptomer på corona, indtil de er testet negative, ligesom du selv skal holde afstand og blive testet, hvis du har symptomer på corona for at undgå at smitte andre.

Når det er sagt, så er det også vigtigt, at du ikke isolerer dig helt og undgår al kontakt med andre. Dit sociale liv er vigtigt. Selv når der er coronavirus. Ved at tage de rigtige forholdsregler, kan du fortsat være i tæt kontakt med dine nærmeste.
 
Der er mange måder at være sammen på. Du kan tale i telefon, eller på video med dem du holder af. Du kan gå en tur eller mødes udenfor uden væsentlig risiko. Hvis du mødes med dine nærmeste indenfor, er det en god ide, at der er udluftning i lokalet, hvor I er sammen, at I undgår fysisk berøring og spritter hænderne af ved ankomst, samt før I spiser. 

Sårbare patienter er blandt de første, der tilbydes vaccine. Du kan følge med i medierne for at finde ud af, hvornår og hvordan der vaccineres.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig eller har spørgsmål til din sygdom og corona, kan du kontakte Den myndighedsfælles coronahotline på tlf: 70200233.

 

Mere information:

Læs mere om corona på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

 

 

 

 

Har du spørgsmål?
Telefon: 7196 8844
E-mail: support@kiap.dk

Kontakt
KiAP - Kvalitet i Almen Praksis
J.B. Winsløws Vej 9A, stuen
5000 Odense C

Om forløbsplan

Forløbsplanen giver patienter adgang til information om deres kroniske sygdom. Hensigten med forløbsplanen er, at sikre overblik og viden om eget forløb og behandling.

Forløbsplan er udviklet i et samarbejde mellem Sundheds og Ældreministeriet og Praktiserende Lægers Organisation.