Corona og kronisk sygdom

Af Henrik Rasmussen

 

Det er vigtigt at vi passer på hinanden ved at holde afstand. Det har vi efterhånden lært efter lang tid med coronavirus i Danmark. Det er rigtigt og særlig vigtigt hvis du har KOL, diabetes eller hjertesygdom, fordi du dermed er mere sårbar.

Den bedste måde du kan passe på dig selv på, er ved at holde god afstand, bruge håndsprit eller håndsæbe og undgå unødig tæt kontakt med personer som ikke er en del af din familie eller nærmeste omgangskreds. Det er også vigtigt at undgå samvær med personer der har symptomer på corona indtil de er testet negative ligesom du selv skal holde afstand og blive testet hvis du har symptomer på corona for at undgå at smitte andre.

Samtidig er det vigtigt at du ikke isolerer dig helt og undgår kontakt med andre. Dit sociale liv er vigtigt også selv om der er coronavirus og ved at tage de rigtige forholdsregler kan du fortsat være sammen med dine nærmeste. 
Der er mange måder at være sammen på. Du kan tale i telefon, eller på video med dem du holder af. Du kan gå en tur eller mødes udenfor uden væsentlig risiko. Hvis du mødes med dine nærmeste indenfor er det en god ide at der er udluftning i lokalet hvor i er sammen, at undgå fysisk kontakt og spritte hænderne af ved ankomst og før I spiser. 

Når der kommer en vaccine til Danmark vil sårbare patienter være blandt de første der tilbydes vaccine. Du kan følge med i medierne for at finde ud af hvornår og hvordan der vaccineres. Hvis du er i tivil om hvordan du skal forholde dig eller har spørgsmål til din sygsomm og corona kan du kontakte coronahotline på tlf: 70200233.

 

 

 

 

 

Har du spørgsmål?
Telefon: 7196 8844
E-mail: support@kiap.dk

Kontakt
KiAP - Kvalitet i Almen Praksis
J.B. Winsløws Vej 9A, stuen
5000 Odense C

Om forløbsplan

Forløbsplanen giver patienter adgang til information om deres kroniske sygdom. Hensigten med forløbsplanen er, at sikre overblik og viden om eget forløb og behandling.

Forløbsplan er udviklet i et samarbejde mellem Sundheds og Ældreministeriet og Praktiserende Lægers Organisation.